Ciorba de fasole galbena lata

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Noi 2011 | 8448 vizualizari

 

Soiul acesta de fasole galbena lata se mai numeste in aceasta zona si fasole ,, de unt '' pentru ca are pastaia fin-catifelata in exterior si se fierbe repede . Intr-un cuvant se topeste ca untul in gura .Este cu atat mai gustoasa fiind culeasa din gradina noastra.
Fiind o ciorba de la tara am prezentat-o intr-o farfurie de la tara !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde de unt
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  •  300 gr carnaciori [ facultativ]
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare 
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri patrunjel  verde tocat
  • 2 linguri cimbru verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena lata:

Legumele se  curata si se spala .

Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe  bucati .

Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei .

Puneti rosiile tocate marunt  sare dupa gust si carnaciorii rondele + 4 l apa .

Fierbeti 45 min . Verificati daca legumele sunt fierte in special morcovul.

Amestecati faina si smantana cu putina apa , adaugati amestecand la supa fierbinte .

Presarati cu patrunjel si cimbru verde .

Daca doriti mai acra folositi putin otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena lata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lia maria 1

28.11.2011, 12:32

harnicuta si la cules si la gatit

marieta 1

28.11.2011, 13:23

buna tare!!este cea mai buna fasole verde!!!!!!

merceleo 1

28.11.2011, 19:20

cam mult cimbru, 2 linguri! o sa se spuna ca sunt indragostit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu afumatura de porc