Ciorba de fasole cu urzici

de Rocsi in Ciorbe, 3 Mai 2012 | 17057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe albe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 castron cu urzici
  • jumatate ardei rosu
  • 3 linguri zarzavat
  • jumatate legatura patrunjel verde
  • leustean verde
  • sare
  • piper
  • circa 2 cani bors
  • 2 linguri tocana de legume(daca aveti)
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu urzici:

Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol.

Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul il taiem cubulete. Urzicile le curatam , le spalam bine si daca sunt mai mari le taiem putin,daca nu,le lasam intregi. Usturoiul il curatam si il lasam intreg.

Intr-o oala punem cam 2-3 litri de apa la fiert. Cand da in clocot,adaugam fasolele umflate si usturoiul si le lasam sa fiarba cam 15 minute.

Separat fierbem niste apa.

Dupa cele 15 minute scurgem zeama de la fasole si adaugam apa fiarta(sa fie ceva mai multa ca sa ramana suficienta zeama pentru ciorba). Adaugam ceapa,morcovul,ardeiul si zarzavatul. Le lasam sa fiarba bine si acoperim oala cu un capac. Cand fasolea este fiarta suficient adaugam urzicile si tocana de legume. Dam cateva clocote , condimentam cu sare si piper ciorba,apoi adaugam borsul.

Spalam verdeata si o tocam marunt. Dupa ce mai fierbem cam 5 minute ciorba inchidem aragazul si dam drumul la verdeata. Amestecam putin prin oala si o acoperim ca sa prinda din savoarea patrunjelului si leusteanului.

Servim apoi o portie ,alaturi de un ardei iute,cine doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, cu broccoli