Ciorba de fasole cu oase afumate

de AndrutzaP in Ciorbe, 20 Mar 2016 | 8462 vizualizari

 

Am facut ciorbica asta la cererea iubitului meu. Aveam niste oase de porc afumate eco, de parintii mei la tara. Atat de mult i-au placut ca a zis ca sigur merg de minune si cu fasole, asa ca...asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole alba boabe
  • oase de porc afumate
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita tarhon
  • sare,
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu oase afumate:

  Oasele de porc, spalate, se pun la foc in oala sub presiune cu fasolea ( fiarta in prealabil in 2 ape). Se fierb impreuna in oala sub presiune aproximatv 1.5 ore ( depinde de cat de repede se fierbe fasolea).

   Dupa ce fasolea si carnea s-au fiert foarte bine se iau de pe foc. Separat se caleste ceapa cu ardeiul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat se adauga bulionul de rosii si pasta de ardei si se mai lasa pe foc cateva minute. Prajeala astfel facuta se toarna in oala in care sunt fasolea si carnea. Daca nu are suficienta zeama se mai adauga apa fiarta ( depinde cat de multa zeama vreti sa aiba ciorba) si se fierbe circa 15-20 minute ca sa se incorporeze aromele.

   Se condimenteaza cu sare, piper si tarhon dupa gust. Dupa ce opriti focul, puneti deaspura o legatura de patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu oase afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 15:35

Rocsi 1

21.03.2016, 21:07

Ahhhh, ce gustoasa!

Ina 1

21.03.2016, 21:41

nu refuz niciodata o ciorbitza de fasole cu afumatura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba (zeama de gaina )