Ciorba de burta

de adriana_bobu in Ciorbe, 23 Sep 2010 | 8177 vizualizari

 

Este o reteta cunoscuta si ...zic eu ....nu prea complicata....dar adorata de membrii familiei....

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg burta vita
  • un rasol mic
  • 2 cepe
  • 4-5 morcovi
  • o telina
  • 4-5 radacini patrunjel
  • o caciulie usturoi
  • 250 ml bors
  • 3-4 linguri otet
  • 400 g smantana cu min 25% grasimi
  • 2 linguri vegeta (sau sare dupa gust)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pune  la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua fierberea adaugandu-se si legumele (ceapa,morcov, patrunjel, telina) Dupa inca 1/2 ora se scoate burta si rasolul si de asemenea legumele.

Burta se taie fasii iar carnea de pe rasol se desprinde de pe os si se lasa (ori nu) in ciorba.Legumele se paseaza si se adauga piureul in ciorba. Separat se fierbe borsul si se adauga in ciorba aflata pe foc ,apoi otetul si se inchide aragazul.Se potriveste de sare (eu pun vegeta)

Se face mujdeiul si se adauga (strecurat) in ciorba si in final se drege ciorba cu smantana desfacuta in cateva linguri de ciorba.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare