Ciorbă de burechite

de diaconta in Ciorbe, 22 Sep 2013 | 4146 vizualizari

 

Foarte mult mi-a plăcut aceasta ciorbiţă de când am vazut-o la Adina(Toamna07)http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-burechite-45239.html aşa că azi i-a venit rândul.Mie nu mi-a ieşit aşa frumoasa ca şi a ei,dar este deosebit de gustoasă,asta şi pentru că nu am mai citit reţeta,am făcut cum mi-am adus aminte.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui
  • Un ou
  • O ceapa mica
  • 1 ou +100 gfaina pentru foaie
  • 4 morcovi
  • O telina radacina mica
  • O radacina patrungel
  • Gulie
  • Un cub bors magic
  • Sare,piper,boia
  • Ulei
  • Patrunjel verde
  • Smântâna pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de burechite:

Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea.

Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata.

Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei.

Am întins-o cu masina de taietei,dar nu am fost prea inspirata în privinta asta,am facut-o prea subtire si nici n-am putut s-o tai prea bine.

Am taiat patrate din foaie si pe fiecare am pus câte o biluta din carne,apoi am împachetat carnea cu foaia.

Dupa aceea am vazut ca foaia ar fi trebuit unsa cu ou si apoi pusa carnea.

Am lasat deoparte pachetelele astfel formate.

Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat rondele.

Intr-o oala am pus putin ulei si am calit zarzavatul.

Am pus putina boia si am umplut oala cu apa (aprox.4 l).

Am pus sare.

Când zarzavatul a fost aproape fiert am pus în oala piper,cubul de bors si burechitele,cu grija sa nu se desfaca.

Le-am fiert pâna s-au ridicat deasupra,dar nu mai mult de 10 minute.

Am pus patrunjel verde si am oprit focul.

Adina a pus si cartofi si fasole,dar mie mi s-a parut foarte consistenta si asa.

Am servit cu smântâna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burechite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

25.09.2013, 19:06

)))))))))nici eu nu stiu unde a vazut
inveeeentii, inveeeentii)))))))))

diaconta 1

25.09.2013, 19:17

Chiar tu Gaby,cred ca vrea sa ma denigreze
O sa vina si baiatu' asta nou,Nicolae si-o sa zica ca nu stiu sa gatesc
No zi si tu ce oameni dom'le

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 21:44

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de primavara, cu loboda si cartofi