Ciorba de bibilica

de ianculubita in Ciorbe, 18 Oct 2015 | 11828 vizualizari

 

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la tara,chiar daca originea ei o gasim pe continentul african.

 

INGREDIENTE

  • 1bibilica
  • 2cepe
  • 2morcovi
  • 1dovlecel
  • 1/2telina
  • 1ardei gras
  • frunze de telina
  • sare
  • leustean
  • 1ou
  • faina
  • 1cana cu bors
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 2cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de bibilica:

Pasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se formeaza,30-40min;dupa acest timp,se scoate pasarea intr-o farfurie,se strecoara supa si se lasa deoparte.

Se pune pe foc o oala mai mica impreuna cu supa iar cand incepe sa fiarba se adauga ceap ramasa tocata marunt,morcovul ramas dat pe razatoare,cutia cu rosii,cartofii taiati in sferturi sau cubulete,se acopera si se lasa la fiert 20min;dupa acest timp se adauga si tacamul de la bibilica(pieptul si pulpele date deoparte),cand incepe sa fiarba se adauga borsul fiert separat,taiteiii pregatiti din timp din ou batut cu un praf de sare si amestecat cu faina.se potriveste de gust iar cand taiteiii s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,se adauga leusteanul ,se opreste focul si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bibilica" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati