Ciorba de ardei umpluti

de kamy in Ciorbe, 13 Sep 2011 | 15419 vizualizari

 

Prima oara cand fac si a doua oara cand mananc.Concluzia......e foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei mici
  • 300-400 gr. carne tocata
  • 3-4 ling.cu orez
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1-2 gogosari mici
  • 300 ml.bulion
  • 1 ling.faina
  • sare,piper
  • 2 frunze dafin
  • telina,patrunjel verde
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

   Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in o ling.de ulei.Peste,punem morcovul si telina rase sau taiate cubulete,frunzele de dafin,punem sare si piper si lasam pana se inmoaie,amestecand din cand in cand.Punem apa calda mai mult de 3/4 din oala si asteptam sa fiarba.

   Taiem ceapa foarte marunt si o punem ca calit in putin ulei intr-o craticioara adaugam orezul(eu nu-l spal,dar dv.faceti cum sunteti obisnuite)si amestecam cateva minute.Luam craticioara de pe foc,adaugam boiaua si amestecam.Lasam sa se raceasca putin,dupa care amestecam orezul cu carnea tocata.Punem sare si piper dupa gust si frunze de marar sau patrunjel,daca doriti.Umplem ardeii,pe care i-am curatat de cotoare,nervuri si samburi.

  Taiem gogosarii cubulete.

Cand apa incepe sa fiarba,punem ardeii umpluti si gogosarii taiati.Lasati sa fiarba la foc mic 20-25 min,pana orezul si carnea sunt facute(gustati putin din umplutura)

Rantasul:se pune intr-o craticioara pe foc, 3 ling.ulei si o ling.faina,amestecam pana se caleste foarte putin faina si adaugam bulionul,amestecand ferm,ca sa indepartam cocoloasele.Daca aveti impresia ca-i prea groasa compozitia,mai puneti zeama de la ciorba,pana o subtiati.

  Cand carnea din ardei e facuta,turnati in ciorba rantasul(daca are cocoloase ,turnati-l prin sita)amestecati bine si mai lasati sa fiarba 5 min.Gustati si mai puneti sare ,daca e nevoie.

Opriti focul,scoateti frunzele de dafin(daca dati de ele)si puneti frunze de telina (musai) si muuult patrunjel verde.

Serviti cu smantana si ardei iuti.

Pofta buna!!!!

 

 

TIPS-URI

1

pana acum faceam rantas la o singura ciorba,asta e a doua....stiu ca nu-i sanatos,dar merge de minune la ciorba asta,totusi nu-i obligatoriu....cum doriti.

2

daca e ciorba prea grasa(asa patesc cand cumpar carne gata tocata)cu o ling.luati grasimea de deasupra,aruncati-o,dupa care puneti verdeata,

3

eu am umplut si niste gogosari mici,ptr.ca-mi ramasese putina carne....uimitori de buni si gogosarii,mai dulci si mai carnosi

4

cand curatati ardeii,crestatii in partea opusa cotorului,ca sa iasa aerul cand ii umpleti

5

eu cand amestec toate,ptr.ardei umpluti,pun si putin apa in carnea tocata,ca sa aibe orezul umezeala destula ptr. a se fierbe(asa zic eu...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

16.09.2011, 10:21

mamaie....asa-i?

Criss 1

20.09.2011, 16:15

Delicioasa. E una din preferatele mele.

kamy 1

21.09.2011, 16:45

criss...multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]