MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de afumatura cu zeama de varza:
Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece.
Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga morcovii, telina si patrunjelul.
Se lasa sa fiarba pe foc mic.
Cand morcovii sunt fierti pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga restul legumelor, mai putin cartofii si rosiile.
Se verifica si carnea sa fie fiarta, daca nu mai lasam ciorba pe foc pana se fierbe.
Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii.
Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi si zeama de varza pe care am fiert-o separat.
Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc.
Se bate bine un ou si se adauga in oala cu ciorba.
Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra.
TIPS-URI
1
Se poate servi cu ceapa rosie sau cu ardei iute proaspat sau murat si cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de afumatura cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.