Ciorba cu perisoare de vitel

de Oana in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2010 | 16137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un morcov mare
  • jumatate de telina
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa mare
  • o mana de orez
  • un ou
  • 3-4 l apa
  • 1/2 l bors
  • 1/2 l suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • leustean uscat sau verdeata proaspata
  • Perisoare:
  • 4-500 g carne tocata de vitel
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • o ceapa mica
  • un ou
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete.

Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de vitel, am avut pulpa si am tocat-o eu).

Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare. Se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, patrunjelul verde taiat marunt, oul, sare si piper.

Cand legumele sunt fierte se adauga orezul spalat, se da focul mic si se pun perisoarele cu mainile umede. Se mareste putin focul si se lasa sa fiarba. La final se adauga borsul si sucul de rosii, se mai lasa cateva clocote si se opreste. Se adauga oul batut si se amesteca cu furculita sa se formeze zdrente. Se presara leustean uscat sau patrunjel verde, dupa gust.

TIPS-URI

1

Daca va e teama ca se vor destrama perisoarele, puneti-le in oala cu mana umeda in otet.

2

Focul trebuie sa fie foarte mic, sa nu clocoteasca ciorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra cu leurda si smantana