Ciorba alba cu perisoare de curcan

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Mai 2015 | 4675 vizualizari

 

Pieptul de curcan astepta frumusel. Perisoare sau raduteana? De aceasta data a fost sa fie perisoare :D

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura morcovi noi+ patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 galbenus
  • 1 cana smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • otet aromatizat cu tarhon
  • sare
  • piper
  • Perisoare :
  • 500 g piept de curcan dezosat [de casa]
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri orez
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba cu perisoare de curcan:

Legumele se curata si se spala.

Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul.

Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin .

Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa  cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea   si se maruntesc . Se dau impulsuri repetate, astfel carnea se va marunti in mod egal si rapid, de granulatia dorita, nu prea marunta. Scoateti cu grija cutitul din vasul de mixare.

Se scoate carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu sare, ou, gris, orez, pasta iute de ardei.

Umeziti mainile si formati mici bile pe care le asezati pe o planseta sau un platou.

Intre timp legumele sunt fierte in oala.

Reduceti flacara aragazului pentru ca lichidul sa nu clocoteasca puternic - astfel ca perisoarele sa ramana intregi.

Puneti perisoarele la fiert la foc domol timp de 10 minute.

Bateti cu furculita galbenusul impreuna cu smantana, diluati cu zeama calda din ciorba. Turnati  incet, amestecand in ciorba.

Dregeti  ciorba cu sare, piper. Acriti dupa gust cu otet aromatizat cu tarhon.

Serviti ciorba cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]