Ciolan presat

de dantes in Porc, 30 Apr 2022 | 6896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciolan de porc
  • 10 catei usturoi
  • 3 frunze foi de dafin
  • dupa gust piper macinat
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust sare
  • dupa gust cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan presat:

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul.

Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza.

Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in bucati medii. Pisam restul de usturoi si il amestecam cu o cana din apa in care a fiert ciolanul cu sare, piper si cimbru macinat, dupa gust si o turnam peste carnea de pe ciolan si amestecam totul bine.

Tapetam o tava de chec cu o folie alimentara pe care o lasam mai lunga pentru a acoperi si partea de deasupra.

Punem compzitia de carne in tava o acoperim cu folia alimentara si punem deasupra greutati pentru a presa bine compozitia (eu am folosit cateva conserve grele).

Se lasa la rece circa 3 ore, dupa care se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan presat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

mirela0911 1

08.05.2022, 11:10

Bun!

Catalina L 1

19.05.2022, 16:23

bun bun

Lau 1

29.05.2022, 09:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu afumatura si sorici