Asta toamna tot facind conserve si zacusti, am dat de aceasta reteta intr-o revista. Chutney este un termen englezesc, mai bine zis este un sos gros sau pasta folosit la asezonarea carnii si a legumelor, cu un gust interesant dulce-picant-sarat-acrisor. Se poate prepara in mai multe combinatii, depinde doar de gustul fiecaruia, combinatie de mirodenii, fructe si legume, uscate sau proaspete. Astazi am deschis un borcan de sos pe care l-am servit alaturi de carne. Asa ca va dau si voua reteta...
Boabele de struguri se taie in doua (eu am scos simburii), se pun intr-o cratita, se adauga ceapa taiata pestisor, lamaile cu tot cu coaja taiate marunt, ardeiul iute tocat si el. Se adauga si celelalte ingrediente si se lasa la rece 2-3 ore. Se pun pe foc si se amesteca din cind in cind, pt a nu se prinde de vas, se lasa pina cind lichidul incepe sa se ingroase. Se pune in borcane calde sterilizate. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat asa 2 zile, apoi le-am pus in camara. Mie mi-au iesit 4 borcane a 350 gr.
1
reteta originala avea in plus stafide si mai mult otet, faceti dupa preferinte si gust