Churros cu sos de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Mai 2016 | 6337 vizualizari

 

Churros am mancat pentru prima data in Spania, iar pana atunci nu auzisem si nici nu vazusem vreodata :) Reteta am gasit-o la Alina Chilintan, dar am modificat-o putin si am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/churros-cu-sos-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE


    • 140 g faina
    • 2 oua
    • 120 g margarina Unirea
    • 1 lingura de zahar
    • 250 ml apa
    • 1 lingura de zahar+ 1/2 lingurita de scortiosara pentru glazurat
    • 200 g ciocolata cu lapte + 4 linguri de lapte.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu sos de ciocolata:

Mai intai cantarim toate ingredientele.
Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.
Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la racorit. Adaugam ouale pe rand amestecan bine dupa fiecare. Exact ca la eclere.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei seringi de ornat si al unui dui cu model facem batoane lungi de aprox.10 cm lungime, sau de lungimea dorita de voi direct in tava in care le coacem.
Dam churros-ul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 15-20 de min, pana incepe sa se rumeneasca. Daca il lasati prea mult va fi foarte crocant.
Mi-au iesit 3 tavi din aceasta compozitie.
Cat se coace churros-ul facem amestecul cu zahar si scortisoara intr-o farfurie. Ciocolata o topim pe baie de aburi si adaugam laptele.
Cand scoatem  batoanele de churros  din cuptor le dam imediat prin zaharul amestecat cu scortisoara.
Servim cu sos de ciocolata.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul se face la fec ca cel de eclere, deci nu va faceti griji.

2

Puteti sa le pudrati cu zahar pudra la final.

3

Crema de ciocolata poate fi inlocuita cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu portocala