Choux-uri aperitiv

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2013 | 6832 vizualizari

 

Reteta de choux-a-la-creme, doar ca pregatita ca pentru aperitiv, nu ca desert.

 

INGREDIENTE

  • 75 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • un praf de sare
  • 4 linguri de faina,
  • 3 oua
  • pate de ficat, salata de icre, crema de branza, etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux-uri aperitiv:

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert intr-un ibric mare. Cand da in clocot, se da deoparte ibricul si se toarna faina, amestecand des cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se adauga pe rand ouale intregi, si se inglobeaza in aluat. In final aluiatul trebuie sa iasa relativ moale, dar sa nu curga. Se pun cu posul, sau cu o lingurita, gramajoare de marimea unei prune (ele vor creste in cuptor), intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, timp de cca 15 minute la 200 de grade. Sunt gata cand se rumenesc putin. Se scot din cuptor, se dezlipesc imediat cu lama unui cutit si se aduna intr-un castron pana se termina aluatul.

 

Cand sunt reci, se taie pana la jumatate si se umplu cu diferite paste (pate, icre, branza). Este un aperitiv gustos si de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

laura_n 1

31.03.2013, 22:16

foarte faina ideea

Rocsi 1

31.03.2013, 22:40

Ce gustari bune!

oana_d 1

01.04.2013, 12:29

Intr-adevar,e o idee foarte buna! Eu am "furat-o" de la o prietena de familie care a facut asa ceva de Craciun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]