Choux-uri aperitiv

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2013 | 6359 vizualizari

 

Reteta de choux-a-la-creme, doar ca pregatita ca pentru aperitiv, nu ca desert.

 

INGREDIENTE

  • 75 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • un praf de sare
  • 4 linguri de faina,
  • 3 oua
  • pate de ficat, salata de icre, crema de branza, etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux-uri aperitiv:

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert intr-un ibric mare. Cand da in clocot, se da deoparte ibricul si se toarna faina, amestecand des cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se adauga pe rand ouale intregi, si se inglobeaza in aluat. In final aluiatul trebuie sa iasa relativ moale, dar sa nu curga. Se pun cu posul, sau cu o lingurita, gramajoare de marimea unei prune (ele vor creste in cuptor), intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, timp de cca 15 minute la 200 de grade. Sunt gata cand se rumenesc putin. Se scot din cuptor, se dezlipesc imediat cu lama unui cutit si se aduna intr-un castron pana se termina aluatul.

 

Cand sunt reci, se taie pana la jumatate si se umplu cu diferite paste (pate, icre, branza). Este un aperitiv gustos si de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

laura_n 1

31.03.2013, 22:16

foarte faina ideea

Rocsi 1

31.03.2013, 22:40

Ce gustari bune!

oana_d 1

01.04.2013, 12:29

Intr-adevar,e o idee foarte buna! Eu am "furat-o" de la o prietena de familie care a facut asa ceva de Craciun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale "by Anisoara"