E una din prajiturile mele preferate si in general ador prajiturile cu aceasta crema.
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine.
Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pe o foaie de copt asezata in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 30 minute.
Crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si lasam la racit!
Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.
Taiem cojile in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.
Pudram deasupra cu zahar pudra.