Choux a la creme

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Feb 2010 | 5446 vizualizari

 

Reteta este de la teo.Am folosit-o de multe ori si este f buna!

 

INGREDIENTE

  • - 250ml de apa
  • - 150g faina
  • - 100ml ulei
  • - 4 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • -1 plic crema pentru prajituri
  • -250 ml frisca lichida
  • -250 ml lapte
  • -1 compot de visine/cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava.

Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!

Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic,frisca se bate tare si se umplu gogoselele,dupa le taiem cate un capacel.Se pune mai intai crema,apoi frisca,cate 2 visine din compot si capacelul.Le-am pudrat cu zahar.Sunt delicioase!

    POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ela 1

20.02.2010, 23:27

silvi0ara 1

21.02.2010, 22:44

adry88 1

07.07.2011, 11:20

vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă a la Merișor