Chisalita olteneasca

de epurasha2bb in Supe/Ciorbe, 22 Iul 2010 | 15773 vizualizari

 

dulce acrisoara, numai buna vara

 

INGREDIENTE

  • 1 kg corcoduse rosii
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina/amidon

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chisalita olteneasca:

Se culeg corcodusele rosii cu grija sa nu fie stricate.Se spala bine si se scot samburii. Se pun la fiert in apa cu 6 linguri de zahar.Cand au fiert bine de tot se paseaza o parte si apoi se amesteca cu 2 linguri de faina si cu acest amestec se ingroasa ciorba noastra de corcoduse (chisalita).Se mai lasa putin si apoi se serveste fie calduta fie rece.Bunica ne dadea sa o mancam rece cu paine si era o mare placere in zilele toride de vara.

Este o ciorbica dulce acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chisalita olteneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

jolygina 1

23.07.2010, 09:33

buna ,imi aduce aminte de copilarie ne facea mamaia mea ,si imi placea cel mai mult rece dar la mine era ca un fel de desert ,nu se manca cu carne ca la sidy

epurasha2bb 1

23.07.2010, 10:22

multumesc fetelor, cred ca depinde de zona, la noi in oltenia asa se face sau cel putijn asa o facea mamaia mea.Noi o mancam ca ceva dulce exact ca pe un compot rece de exemplu.

Miha 1

23.07.2010, 12:00

N-am mai mancat corcoduse inca de cand eram copil.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]