Chili con carne si orez

de cristina1985 in Porc, 11 Noi 2019 | 7597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g boabe de fasole rosie (o conserva)
  • 600 g carne tocata de porc
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 rosii decojite (eu am folosit dintr-o conserva)
  • 2 lg pasta de rosii (din conserva)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute
  • 12 lg orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne si orez:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa, usturoi, ardei), boia dulce si apa. Se mareste flacara, pana incepe sa fiarba, apoi reduceti focul la minim si lasati cu capac 1 ora.

Dupa acest interval, adaugati rosiile tocate in cubulete mici, 2 lg din pasta de rosii din conserva si mai lasati la fiert 1 ora.Urmariti daca mai trebuie  apa! Acum adaugati fasolea scursa si condimentele: sare piper, boia iute (aveti grija cat puneti!) si mai lasati 30 minute. In cazul in care ramane prea mult sos, mariti flacara si luati capacul, timp de 5-15 minute, pana se reduce.

Orezul basmati se pune intr-un vas cu apa si sare. Se fierbe 15 minute, din momentul in care clocoteste apa.

Chili con carne se serveste cu orez fiert (scurs). Au iesit 3 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne cu sunca si felii de branza Delaco