Chiftelute marinate

de Miha in Pui, 26 Mar 2010 | 10604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 cartofi
  • 1 morciv
  • 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper,
  • boia de ardei
  • Pentru marinata:
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper boabe mozaic
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita tarhon uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Cartoful il dam pe razatoare, apoi il stoarcem de zeama, apoi il amestecam cu carnea tocata, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede se formeaza chiftelute mici, rotinde sau plate, dupa preferinta. Se prajesc in ulei bine incins, avand grija sa nu le rumenim prea tare. Se scot pe un prosop absorbant si se patreaza calde.

Faina o desfacem in putin suc de rosii.

Intr-o cratita punem la fiert sucul de rosii cu putina sare, cateva boabe de piper, frunza de dafin, tarhon si 1 cana de apa. Se lasa sa dea cateva clocote si se pune faina, apoi se pun si chiftelutele. Se lasa sa fiarba. Cand sosul incepe sa se ingroase se adauga 1 lingura otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]