Chiftelute marinate

de madalinanicoleta in Porc, 13 Noi 2013 | 3520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftelute:
  • 500 g carne tocata porc
  • un cartof mare
  • un morcov
  • o capatana usturoi
  • un ou mic
  • sare,piper
  • Sos:
  • o ceapa mica
  • 4 linguri bulion
  • 300 ml apa
  • sare,piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Se pregatesc chiftelutele astfel: cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau prin razatoare (ochiul cel mai mic). Se scurg bine si se adauga peste carnea tocata. Usturoiul se curata si se da prin "aparatul" de tocat usturoi si se adauga peste amesctec, se pune si outul si se presara sare si piper. Se formeaza chiftelute si se pun la prajit.

In paralel se prepara sosul astfel: ceapa curatata si tocata fin se caleste bine de tot in putin ulei, se adauga bulionul si se calesc impreuna. Se toarna 100 ml de apa peste acestea si se lasa sa fiarba impreuna. Cand ceapa s-a fiert se adauga restul de apa, se potriveste cu sare si piper, patrunjel tocat si se lasa sa scada sosul acoperind tigaia cu un capac. Se adauga chiftelute si se lasa sa mai fiarba impreuna 7-8 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]