Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d

de Merisor in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2013 | 4775 vizualizari

 

Le-am vazut, mi-au placut, le-am executat.
Multumesc Gaby_d!
Aluatul l-am facut exact ca al Gabitei, dar am dublat cantitatile si tare mult mi-a placut, este un aluat foarte elastic pe care il poti modela foarte usor.
La chiftelute am folosit compozitia pe care o fac eu cel mai des.

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 900 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 doza bere
  • 1 lingurita zahar
Pentru chiftelute:
  • 750g carne amestec, pui vita porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • condimente:piper, boia de ardei dulce, cimbru, oregano
  • 1 capatana usturoi
  • sare
25 gr unt pentru uns forma
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d:

Pentru aluat am amestecat intai ingredientele lichide, apoi am adaugat drojdia, zaharul, sarea si treptat faina. 

A rezultat un aluat foarte elasti cu care mi-a placut sa ma joc :).

Carnea pentru chiftelute am amestecat-o, proportia fiind cam 1/3 din fiecare tip.

Am trecut prin robot ceapa si usturoiul si le-am adaugat la carne, apoi am trecut si morcovul impreuna cu cartoful, pe care le-am adaugat la carne stoarse foarte bine ca acestea lasa zeama multa.

Am asezonat cu condimentele si sarea si am format chiftelutele.

Aluatul l-am impartit in 18 parti cat de cat egale, pe care le-am intins sub forma rotunda, am pus chiftelutele la mijloc si am unit marginile.

Am uns forma cu unt, am asezat chiftelele una langa alta, punandu-le cu partea unde am unit marginile in jos si am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade. 

Pe parcurs am verificat deca in mijloc sunt coapte.

Noi am servit cu mustar sau ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cu carne de porc