Chiftelute de dovlecei cu orez

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2016 | 5561 vizualizari

 

Dovlecei sunt minunati in aceasta perioada ,si cand ajung in gradina si ii vad cat sunt de frumosi si cruzi incerc tot felul de combinatii. De data asta am incercat chiftele de dovlecei cu orez coapte la cuptorul din curte .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (500-600gr)
  • 2 morcovi proaspeti
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 cartofi
  • jumate ardei rosu
  • frunze de busuioc
  • frunze de patrunjel si telina
  • 2 oua
  • 100 gr pesmet
  • 1 cana orez
  • sare
  • 1 lingurita pudra ghimbir
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu orez:

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca .

Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine . 

Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei.

Amestecam totul cu ouale , pudra de ghimbir, pesmetul , frunzele maruntite , usturoiul pisat si orezul fiert si racit.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt . Forman chiftlele si punem la cuptorul incins la 180-200 grade pana prind o culoarea frumoasa(20-30 minute).

Serviti cu sos de iaurt cu usturoi, sos de rosii sau  maioneza daca va place .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

ieri la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

ieri la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

pe 01.04 la 08:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv toast cu avocado, peste afumat si microplante