Chiftelute

de cocineraviajera in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2011 | 9836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata mixta,
  • 2 lingurite de patrunjel tocat,
  • 1 praf cimbru,
  • 2-3 dinti de usturoi tocati marunt,
  • 1 ceapa fin tocata,
  • 2-3 felii de paine,
  • 250 ml lapte,
  • 2 oua,
  • sare si piper dupa gust.
  • Ulei pentru prajit chiftelutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine.

Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena.

Se formeaza intre palmele ude chiftelute de marimea unor nuci sau dupa dorinta.

Se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc ca aperitiv sau mancare acompaniate de legume, cartofi, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cocineraviajera 1

21.10.2011, 18:39

rocsi am facut si varianta la cuptor si sunt la fel de bune, dar ca aspect imi plac mai mult in ulei.
"Dinti" sau "catei", e totuna obisnunta vine de la "dientes de ajo"

gaby_duceag 1

21.10.2011, 18:41

Si eu fac maine ca mi-e pofta, n-am facut de mult.
Nu cred ca ti-am urat "bun venit" asa ca o fac acum.

cocineraviajera 1

21.10.2011, 20:31

Multumesc gaby_d. Spor la chiftelit si la papacit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare surpriza cu branzeturi , fructe si mezel uscat.