Chiftele de pui cu legume

de DinDragostePentruGatit in Pui, 2 Apr 2012 | 5403 vizualizari

 

Îmi plac mult chifteluţele, fie ele din carne, legume sau peşte, însă le pregătesc destul de rar, pentru că se prăjesc în ulei...şi nu-s tocmai "friendly" faţă de organism.

Acum le-am făcut din carne de pui, să fie "mai Ok" :)), tot din motivul menţionat mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocată de pui (pulpă şi piept);
  • 1 ceapă;
  • 1/2 morcov ras;
  • o felie ţelină rasă (50 g);
  • 1 ou;
  • 2 felii de pâine (înmuiate în apă minerală);
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1 legătură de mărar;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 7-8 căţei de usturoi;
  • apă minerală;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui cu legume:

Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt.

Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina. 

Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul.

Pâinea se înmoaie-n apă minerală, se storce puţin.

Se amestecă legumele împreună cu carnea tocată, pâinea, oul, condimentele şi se "frământă" bine compoziţia. 

Se modelează chifteluţele (eu nu le mai trec prin făină) şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit. 

Se scot pe un şervet absorbant.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]