Pentru o portie sanatoasa de chiftele aveti nevoie de:
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin robot sau razatoarea mare. Se sareaza si se lasa deoparte cam 20 minute.
Intre timp curatam restul legumelor, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica si incepem sa calim in putin ulei ceapa pana devine sticloasa. Apoi adaugam morcovul si amestecam cca 10 minute la foc mic.
Curatam si usturoiul sa fie pregatit..o caciulie intreaga si il zdrobim. Punem feliile de paine la inmuiat in apa.
Dupa ce au trecut cele 20 minute, luam castronul cu dovlecei care au lasat destula apa si ne apucam sa ii strangem in mana pana cand raman uscati. Se trec in alt castron in care se mai adauga ingrediente.
O sa vedeti ca din cele 2 kg nu mai ramane mare lucru :)
Dupa ce am terminat de stors adaugam si painea (stoarsa si ea), ceapa si morcovul calit, usturoiul, ouale, condimentam dupa gust (eu am pus delikat de la Knor pt ca il folosesc mult in mancare) si tocam marunt o legatura de patrunjel si o adaugam in compozitie.
Amestecam totul si dupa cat e de consistenta sau nu adaugam faina. Eu am adaugat ca altfel se imprastia in tigaia cu ulei.
Punem intr-o tigaie ulei si punem chiftele la prajit. Se scot intr-un castron care are la fund hartie sa absoarba uleiul in plus.
Sunt delicioase, se mananca asa goale fara paine, fara nimic..cu legume sau muratura dupa preferinte.
Pofta buna!!!