Chiftele cu sos din zacuscă

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Sep 2013 | 3235 vizualizari

 

Super bune, super savurate de toți mofturoșii! ;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • zacuscă Panacris 1 borcan,
  • apă cca. 250 ml,
  • bulion Panacris cca. 200 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinat 1 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos din zacuscă:

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-panacris-35347.html), bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), plus adaosul de apă. Se asezonează de sare și piper, apoi în acest sos se adaugă chiftelele și se lasă le fiert la foc mic, neacoperit, cca. 10 minute, până ce se întrepătrund gusturile.

Chiftelele se servesc alături de orez, piure sau pâine și salată de sezon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos din zacuscă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat