Chiftele cu cartofi la cuptor

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 7 Apr 2015 | 70854 vizualizari

 

Va prezint o reteta delicioasa si rapida cu care sigur nu veti da gres!

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 400 g carne tocata amestec
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte rece
  • faina pentru pudrat (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • Sos:
  • 2 linguri mari de smantana
  • 1 lingura mare kethcup
  • 1/2 cana ml apa
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • Garnitura:
  • 800 grame cartofi mici
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute.

Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de porc le pot pudra prin faina, pentru a nu se desface chifelele) impreuna cu cartofii.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade.

Intre timp pregatim sosul, amestecam toate ingredientele, radem nucsoara, potrivim de sare si piper. Scoatem tava din cuptor, adaugam sosul si dam din nou la cuptor pentru 20 minute.

Se serveste cu marar tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In cazul in care cartofii nu sunt noi, in primele 15 minute, recomand sa-i acoperiti cu staniol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi