Chifle Laugenbrot

de getix in Piine, 16 Iun 2013 | 2984 vizualizari

 

sa va spun cat sunt de bune ...nooo, incercati-le si o sa vedeti !
inspiratia mea, Buni

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar + o lingurita
  • mai este necesar 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) .

Dupa ce a crescut formam un sul pe care il taiem in 16  bucati.

Punem apa la fiert impreuna cu sarea si bicarbonatul. Cand a dat in clocot punem cocutele si le oparim. Le scoatem cu o paleta si le punem in tava de copt tapetata cu hartie. Fiecare cocuta, se taie la  jumatate

Le introducem la cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos. Se  iau repede de pe hartia de copt pt ca altfel se dezlipesc foarte greu, daca se racesc. 

Noi le-am servit cu iaurt. Sunt extraordinare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle