Chifle cu smantana si branza Feta

de RuxyRux in Piine, 17 Mai 2011 | 3862 vizualizari

 

Chifle moi, pufoase si foarte aromate cu gust intens de branza delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • aprox 400 ml apa calduta
  • 1 plic si jumatate drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 7 linguri de smantana
  • 200 gr branza Feta
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu smantana si branza Feta:

Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana.

Turnam cate putina apa calduta si framantam aluatul in jur de 10 minute.

 Cu un cutit taiem in cruce aluatul si lasam sa creasca o ora la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.

Luam aluatul si-l impartim in 9 bile mari.

Modelam in forma de chifle si le asezam pe tava de cuptor pe hartie pergament( pentru copt)

Le taiem putin deasupra in forma de cruce si le mai lasam 15 minute sa creasca pana incingem cuptorul la 200 grade.

Le presaram cu faina si le punem la cuptor pentru 20 de minute.

Cine doreste le presara cu chimen si presara faina deasupra,  inainte sa le puna la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu smantana si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline