Chifle cu mac

de Lau in Piine, 25 Feb 2011 | 5264 vizualizari

 

initial am vrut sa fac paine

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina
  •  30g drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingura margarina
  • 1 pahar lapte(200ml)
  • 1 lingurita de sare
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu mac:

Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-o incapere ferita de curenti,acoperim ligheanul.

Cand a crescut ne apucam de treaba punem niste faina pe masa luam cate o bucata din coca si o dam un pic prin faina, facem o bila punem in tava unsa si  tapetata, ungem un pic cu apa deasupra adaugam macul dupa care ungem cu oul batut cu un pic de zahar, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

26.02.2011, 13:16

multumesc fetelor,sunteti niste scumpe

ionela2682 1

26.02.2011, 19:14

Lau 1

26.02.2011, 21:59

ionela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita