Am urmat reteta Jamilei, doar ca am folosit si faina neagra in compozitie. Au iesit pufoase si delicioase. Multumesc Jamila :)
Reteta video o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/chifle-cu-lapte-reteta-video-45554.html
Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi incepem sa framantam pana se obtine un aluat omogen. Adaugam sarea si untul la temperatura camerei si mai framantam pentru 15-20 de minute sau pana ce aluatul este suplu si elastic.
Punem aluatul la loc cald, sa creasca pana isi dubleaza volumul. Il impartim apoi in 2 bucati, iar fiecare bucata in 6 si incepem sa modelam chiflele. Le dam o forma rotunda si le rulam usor pe suprafata de lucru. Le asezam apoi intr-o tava in care am pus hartie de copt si le mai lasam sa creasca pentru 15-20 de minute. Le ungem cu lapte, le presaram cu mac si dam chiflele la cuptor pentru 15-20 de minute la foc moderat, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!