Chifle cu ceapa

de yammy in Piine, 14 Mai 2009 | 3735 vizualizari

 

Piinici bune bune

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura faina si 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ceapa:

-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare -se adauga treptat apa calduta -si uleiul de masline -se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut -ceapa se taie marunt -si se caleste in 2 linguri de untdelemn pana devine transparenta -dupa ce s-a racit complet se incorporeaza in aluatul dospit, alaturi de cimbru si restul de sare, se mai lasa 30 min la crescut -dupa 30 min, se rup bucati de marimea unui mar, se modeleaza, se pun in tava cu hartie de copt si se lasaa 20 min la cald -se ung chiflele cu un amestec facut din 1 lingura de zahar, 1 lingura faina si cateva linguri de apa, se cresteaza putin si se introduc la cuptor circa 25 min -sectiune

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu susan