Chifle aromate

de Sabina in Piine, 29 Apr 2009 | 10501 vizualizari

 

Ideale pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame de faina
  • 260 ml lapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • un praf de sare
  • rozmarin
  • 50 grame de unt
  • patrunjel tocat
  • cativa catei de usturoi
  • rozmarin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aromate:

Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam la odihna vreo ora.

Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoi pisat, sare, rozmarin si parunjel tocat. Impartim aluatul in 8 bucati, le dam forma dorita si lasam la crescut vreo 10 minutele. Facem in mijloc o crestatura de cutit in care adaugam crema de unt. Ungem chiflele daca dorim cu galbenus de ou cu putin lapte pentru a le da culoare. Fiind in graba eu am sarit peste aceasta parte.

Dam la cuptor chiflele noastre pentru aproximativ 25-30 de minute.

Se pot face tot felul de combinatii cu oregano, cu chimen, branza, masline sau parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painica impletita din 4