Chifle

de adry88 in Piine, 7 Oct 2011 | 4003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt topit
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 ml apa minerala
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Cernem faina intr-un bol, adaugam 1 lingurita de zahar si sare si amestecam. Facem gaura in mijloc adaugam drojdia,1 lingurita de zahar, 2 linguri de lapte, amestecam si lasam la dospit 5-10 minute. Adaugam oul, untul topit si putin racit si incepem sa framantam adaugand treptat laptele amestecat cu apa minerala. Acoperim si lasam la dospit 30 minute.

Impartim coca in parti egale, se fac bile, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15 minute sa mai creasca, le ungem cu un ou batut cu 2 linguri de lapte,eu am pus chimen deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase cu branza topita