Chefal în sos provensal

de elucubratiiculinare in Peste, 22 Apr 2013 | 9528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc. chefal,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ceapă,
  • 5 căței de usturoi,
  • 5 linguri de vin alb sec,
  • sare,
  • piper,
  • 500 g roșii (sau o conservă),
  • pătrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal în sos provensal:

Se taie capul, coada și aripioarele de la fiecare chefal apoi se răzuiește ușor pentru a îndepărta solzii.

Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește ușor. Adăugăm roșiile tocate, usturoiul tăiat feliuțe,vinul și pătrunjelul verde tocat mărunt. Condimentăm cu sare și piper sosul. Se pune sosul într-o tavă de Jena și se pun bucățile de chefal deasupra. Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 grade C. La jumătatea timpului, întorcându-se peștele.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal în sos provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor