Cheesecake cu portocale este o prajitura fina, cu care impresionezi si cel mai mofturos invitat! ;)
Topping:
Se confiaza portocala astfel: Se taie portocala rondele subtiri. Se pune pe foc apa si zaharul, pana ce dau in clocot, apoi se adauga feliile de portocala, zeama de lamaie si cea de portocala. Se fierb 10-12 minute, pana siropul incepe sa se inchege, iar partea alba a cojii de portocala se coloreaza usor. Se lasa sa se raceasca.
Cheesecake:
Se amesteca biscuitii macinati cu untul topit, apoi se intind intr-o tava cu fundul detasabil si se apasa bine, intinzandu-se uniform pe fundul tavii si pe marginile verticale cam 2-3 cm.
Separat, se bate branza cu zaharul, pana se omogenizeaza. Apoi, se adauga ouale, unul cate unul, batandu-se bine dupa fiecare ou. Se incorporeaza faina, smantana si lichiorul. Se pune peste crusta din tava.
Se coace la foc potrivit, timp de 60-70 minute, pana ce marginile se desprind atunci cand “scuturam” usor tava si suprafata devine ferma. Se lasa sa se raceasca complet si se da la rece pentru cel putin 2-3 ore. Se aseaza deasupra feliile de portocala, scurse foarte bine. Siropul ramas, se mai fierbe 1-3 minute, pana devine aramiu, apoi, dupa ce s-a racit, se unge prajitura.
1
Se serveste rece.
2
Poate fi pastrata in frigider maxim 2-3 zile.