Cheesecake cu piersici

de Zamfira in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 4335 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 300 g biscuiţi (simpli,digestivi)
  • 100 g unt
  • 10 linguri compot de piersici

Crema de brânză

  • 700 g brânză dulce de vaci
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 370 g iaurt gras sau iaurt de piersici
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • piersici dintr-un compot (compot la borcan sau conserva). Putem folosi şi piersici proaspete dar trebuie sa fie coapte foarte bine, zemoase şi foarte moi. Din compot sunt mult mai aromate.
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 200 ml frişcă

Decor

  • 1 pliculeţ jeleu incolor sau colorat
  • zeama de la compot
  • zahăr conform intrucţiunilor

Zeama compotului îl folosim astfel: 10 linguri la blatul de biscuiţi, restul pentru decorul de jeleu colorat.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piersici:

Blatul 

Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu cele 10 linguri de compot şi untul topit. Omogenizăm foarte bine şi apoi aşezăm compoziţia într-o tavă de tort cu margine detaşabilă. Presăm foarte bine compoziţia cu o lingură. Punem blatl în frigider până când pregătim crema de brânză.

Crema de brânză

Amestecăm brânza cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi iaurtul. Pregătim gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl adăgăm în compoziţie. Tăiem piersicile cubuleţe şi le punem în cremă. În final adăugăm frişca. Amestecăm cu grijă pentru a nu distruge cubuleţele de piersici.     Turnăm crema peste blat. Turnăm jeleu peste crema de brânză. Praful de jeleu se dizolvă în zeama de la compot, se adaugă zahăr. Putem aşeza câteva feliuţe de piersici în jejeul încă moale pentru un aspect interesant. Feliuţele pot să fie din piersici proaspete, sunt mult mai colorate şi acest lucru se va vedea prin jeleu. Punem cheesecake-ul la rece pentru cel puţin 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide