Cheesecake cu jeleu de zmeura

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 8857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250g biscuiti;
  • 200 g unt.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mascarpone;
  • 100 ml frisca lichida;
  • o cana de zahar;
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
  • o ligurita esenta de lamaie,
  • un plic de gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 400 g zmeura congelata;
  • un pahar de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de zmeura:

  • Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili.
  • Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider.
  • Intre timp, m-am apucat de crema. 
  • Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + potocala, iar frisca am mixat-o separat.
  • Gelatina am lasat-o 10 min la inmuiat in apa, in doua pahare (un plic pentru frisca si 2 plicuri pentru jeleu).
  • Am amestecat frisca cu gelatina, apoi am adaugat peste crema mascarpone.
  • Am scos blatul de la frigider si am adaugat crema, apoi l-am bagat din nou la rece, pana am facut jeleul.
  • Am lasat zmeura la dezghetat, apoi am fier-o 5 min impreuna cu zeama pe care a lasat-o si zaharul. Daca este putina zeama se mai adauga apa.
  • Am lasat sa se raceasca putin, apoi am adaugat  gelatina si am amestecat.
  • Cand s-a mai racit, am adaugat jeleul peste crema si am bagat la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de zmeura