Cheesecake cu ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 10 Mai 2015 | 5077 vizualizari

 

După mult timp revin cu o reţetă nouă şi gustoasă. Este preluată din revista mea preferată GoodFood şi puţin modificată. Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 140 g unt
  • 300 g biscuiţi digestivi

Cremă:

  • 500 g cremă de brânză
  • 85 g zahăr pudră
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu biscuite şi caramel
  • 4 linguri de cremă de ciocolată la borcan
  • 4 foi de gelatină
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată:

Se topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme  detaşabile cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă vasul la frigider.

Pentru cremă se mixează  brânza cu zahărul.

Frişca se bate spumă.

Gelatina se pune la înmuiat în 5 linguri de apă rece, apoi se încălzeşte uşor până la dizolvarea completă.

În crema de brânză se adaugă frişca bătută, gelatina şi ciocolata tocată mărunt. Se amestecă bine şi se toarnă este blatul de biscuiţi. Se dă din nou la rece ca să capete consistenţă.

Crema de ciocolată se înmoaie la bain-marie, apoi se toarnă peste crema consistentă.

Se ornează după preferinţă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata