Cheescake cu jeleu de kiwi

de Gherca Daniela in Dulciuri, 6 Noi 2015 | 4988 vizualizari

 

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc", spun asta pentru ca nu este complicat deloc!

Este prima data când fac un cheescake si sunt foarte multumita de rezultat, foarte delicios si aromat! Il puteti incerca cu incredere!

 

INGREDIENTE

Crusta de biscuiti:

  • 300g biscuiti petit beure
  • 150g unt
  • 1 lingura de dulceata( de care aveti sau 1 lingura de zahar)

Crema de branza:

  • 300g crema de branza Philadelphia
  • 250g mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 3 oua mari
  • 4 linguri de faina
  • 100ml frisca lichida
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 kiwi taiate bucati

Pentru Jeleu:

  • 4 kiwi
  • 100ml suc exotic sau de portocala
  • 100ml apa
  • 50g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2g de agar agar sau un plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu jeleu de kiwi:

Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu hartie de copt, iar pe fundul acesteia o invelim cu folie de aluminiu pentru a impiedica arderea crustei. Intindem usor cu mana toata compozitia pe suprafata tavii si o bagam la frigider.

Pentru crema de branza: Crema de branza, mascarponele, zaharul le mixam usor pana formam o pasta, adaugam pe rand ouale, apoi restul ingredientelor: frisca lichida, faina, coaja rasa de lamaie, mai mixam pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam bucatile de kiwi si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule.

Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia rezultata. Dam tava la cuptor pentru cca. 40-50 minute. Cand este gata stingem aragazul si lasam tava in cuptor pana de raceste complet, pentru a nu scade brusc (eu am lasa-o pana a doua zi fara sa umblu la ea) .

Pentru jeleul de kiwi: Intr-un ibric am pus sucul, apa, zaharul, esenta de vanilie si plicul de agar agar, cand a dat in clocot am pus cele 4 kiwi date prin blender, le-am mai lasat pe foc 5 minute, apoi am stins focul. Dupa ce s-a racorit putin am turnat peste cheescake, iar cand jeleul s-a racit complet, l-am bagat la frigider pentru 3-4 ore pana cand jeleul s-a inchegat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi gelatina, o dizolvati conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnati in compozitie cand este calduta;

2

In loc de frisca lichida puteti pune 2-3 linguri de smantana;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu jeleu de kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine