Un dulce super rapi si delicios, dacă ai tot ce-ți trebuie prin frigider sau cămară. Spor la treabă!
Pentru blat:
Pentru cremă:
Biscuții sau fursecurile, se sfârâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se amestecă biscuții mărunțiți, untul topit, dulceața de cireșe și cacaoa, amestecându-se până ce se omogenizează toate ingredientele.
Se așează într-o formă de tort cu fundul detașabil și se așează la rece ptr cca. 1 oră. Între timp se amestecă brânza mascarpone, branzica Ceva fin, csosul de vanilie (poate fi și budincă de vanilie), coaja și zeama de lămâie și puțin zahăr pudră, până se obține o cremă spumoasă.
Frișca bătută se adaugă la final și se amestecă uțor până ce se înglobează în crema de brânză. Se așează crema peste baltul de biscuți, se dă la rece cca.2 ore, la servire se ornează cu cireșe din dulceață, și frunze de mentă.
Se poate servi ca atare sau cu sos de vanilie.
Poftă bună!