Chec straciatella cu glazura duo

de dentistutza in Prajituri, 4 Apr 2011 | 5027 vizualizari

 

Un chec satios, nu prea dulce care ii place soacrei mele. L-am facut si vreau sa vedeti cat este de spornic si de bunutz...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. faina tip FarinUp (self raising flour,contine praf de copt)
  • 1  1/2 pachete unt moale
  • 2 cani zahar
  • 6 oua
  • 1 1/2 cani lapte
  • 1/2 cana suc portocale
  • vanilie dupa gust
  • 100 gr. ciocolata amaruie tocata grosier
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic glazura duo de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec straciatella cu glazura duo:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si  si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se zdrobeasca. Se separa o parte din aluat si se freaca cu cacaoa.

In forme unse si tapetate cu faina se toarna partea alba si apoi cea cu cacao. Se coc chekurile la foc initial mare (cam 10-12 minute) apoi potrivit pana ce scobitoarea iese curata. In functie de cuptor cam 45-50 minute. Se racesc pe un gratar si doar apoi se glazureaza si se lasa pana se intareste glazura.

TIPS-URI

1

in loc de lapte este foarte bun iaurtul, cam 300 ml

2

e  bun si cu nuci usor prajite, stafide sau rahat

3

din aceasta cantitate am facut o coronita si doua chekuri la formele din aluminiu din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec straciatella cu glazura duo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]