Chec pufos cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 11 Feb 2014 | 32473 vizualizari

 

Eu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este perfect langa o cana de cafea sau lapte!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita cacao
  • 1 mana de miez de nuca tocat
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuca:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.

Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga coaja de lamaie si vanilia.

Adauga galbenusurile peste albusuri si amesteca usor.

Cerne faina apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Stinge praful de copt cu zeama de lamaie apoi adauga peste compozitia de albusuri.

Pune aprox 2/3 din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Peste restul de compozitie pune cacaua si amesteca usor .

Pune compozitia de cacao peste cea alba apoi presara nuca tocata.

Baga checul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute(testul scobitorii)

TIPS-URI

1

Cana pentru masurarea ingredientelor sa fie de 150 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]