Chec pufos ca la mama acasa

de rivka in Prajituri, 18 Sep 2009 | 93245 vizualizari

 

Simplu de facut, necostisitor, gustos si rapid, trece garantat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 grame zahar
  • aprox 100 ml ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 300 grame faina
  • 1 plic praf copt
  • putin otet pentru stins praful de copt
  • cacao
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos ca la mama acasa:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Cele 3 albusuri se bat spuma.

Cele 3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca lapte,300 grame faina si praful de copt stins in putin otet.

Apoi se incorporeaza ablusurile batute spuma amestecand de jos in sus.

Aceasta compozitie se imparte in 2, in una se adauga zaharul vanilat in cea de-a 2-a cca 3 linguri cacao.

Se toarna cele 2 compozitii pe rand in tava de chec, apoi se da tava la cuporul incins cca 180 grade cca 1 ora.

Se incearca cu o andrea sau un betisor daca iese curat este facut inauntru.

Se lasa sa se raceasca se taie felii si se serveste langa o cana cu lapte, cafea sau ceai.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

papusica 1

30.03.2010, 12:26

este foarte bun,si foarte usor de preparat.

elena1988 1

06.03.2011, 08:16

jolygina 1

16.08.2012, 00:08

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello