Chec pufos

de asubana in Dulciuri, 5 Mar 2011 | 10770 vizualizari

 

Reteta sorelei mele Daniela

 

INGREDIENTE

  • 7 oua,
  • o cana si jumatate de zahar,
  • o cana si jumatate de faina cernuta,
  • un plic zahar vanilat,
  • doua lingurite cacao amara
  • ,miez nuca si stafide facultativ.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Albusurile se bat spuma,la care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga galbenusurile rand pe rand.

Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea soarelui cu 6 linguri de apa fierbinte si adaugam la albusuri, il incorporam bine.Se adauga faina in ploaie. Luam un pic din compozitie si adugam cacao.Punem compozitia intr-o tava de chec sau ca in imagine in tava de ciambella unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra adaugam compozitia de cacao asa cum ne place sa dea o forma feliei cand va fi taiata.

Fructele se adauga in compozitie ,dar nu prea multe sa nu ingreuneze.

Nota: daca suntem alergici la nuci si stafide ,renuntam la ele.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana cand e gata.depinde de fiecare cuptor.

Testul chibritului ,introducem chibritul si daca e uscat ,e gata.

* lasam sa se raceasca ,daca am folosit tava tip ciambella intarcem checul si pulverizam zahar vanilat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat