Chec marmorat reteta de chec pufos si economic
Un chec bun si aspectuos. Reteta Jamila Cuisine
Ingrediente Chec marmorat reteta de chec pufos si economic
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.
Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.
Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se face testul cu scobitoarea.
Trebuie sa incercati si chec zebra sau chec cu afine si sos de zmeura. Pentru ocazii speciale puteti pregati un chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Pofta buna !
1
Se poate aroma si cu alte esente.