Chec marmorat cu cacao

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 5227 vizualizari

 

Buna bucatarasi frumosi ! Cum am tras chiulul in ultimul timp am pregatit un chec asa ca la ora 22:00 dupa 9 ore se servici ! Va urez un weekend placut !

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 50 g cacao
  • un praf sare

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.

Tapetam  doua tavi de chec cu hartie de copt si bordurile le ungem cu ulei si turnam in cele  doua tavi si lasam circa 3  linguri de compozitie in recipient !

In alt vas amestecam cacao cu  lingurile de apa si apoi le adaugam in compozitia ramasa .

Adaugam din compoztia  cu cacao in compozitia din tavi si cu un cutit intindem  cacao pt a  forma un model frumos !

Se da la cuptor preincalzit pt circa 45 min.

Se face testul cu scobitoaarea si se lasa la racit !

Se taie si se poate savura !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Andreea Baraboi 1

25.04.2015, 17:40

Multumesc frumos

Gherca Daniela 1

25.04.2015, 19:30

pufos si delicioas!

Rocsi 1

26.04.2015, 21:31

Iau o feliuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu glazura de portocale