Pentru ca Medi' n-a vrut sa-mi faca unul cu multa nuca, mi-am facut singura :P
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi pe rand, uleiul, 8 linguri cu faina , praful de copt si esenta de rom.
Oprim din aceasta compozitie o ceasca, adaugam cele doua lingurite cu cacao si omogenizam.
In restul compozitiei mai adaugam doua linguri cu faina si mixam in continuare.
In tavile unse cu ulei si tapetate cu faina turnam in mod egal compozitia de chec. Imprastiem cu grija compozitia cu cacao, pe toata suprafata compozitiei galbene, apoi rasucim o lingura prin blat pentru a marmora checul frumos. Presaram bucati de nuca pe toata suprafata blaturilor si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 40-45 minute.
Cand blatul se desprinde usor de pe marginile tavii, checul e gata. Il scoatem din tavi, il pudram cu zahar si-l putem servi.
1
e bine ca toate ingredientele sa fie pastrate la temperatura camerei inainte de prepararea checului.