Chec à la grec cu masline si feta

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2010 | 7824 vizualizari

 

Va propun acest chec sarat, ideal pentru un aperitiv lejer sau o cina usoara, merge minunat si servit simplu si acompaniat de o salata buna de cruditati.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru un chec avem nevoie de : 200 grame faina fluida spune reteta, este un sortiment de faina foarte fin macinata, se poate folosi orice faina pentru patiserie daca nu gasiti sub denumirea de faina fluida, 
  • 1 plic de praf de copt,
  • 3 oua intregi,
  • 50 de grame de masline negre taiate marunt,
  • 100 grame de branza feta taiata marunt ,
  • 5 linguri de ulei de masline sau de porumb ( eu am pus 3 de masline si 2 de porumb )
  • 100 ml de lapte,
  • o lingura de supa de verdeata taiata marunt ( eu am pus ciboulette se poate pune patrunjel, busuioc) sare, piper. Reteta mai spunea si rosii uscate si ulei de masline dar nu am mai pus ca mi se pareau prea multe combinate si vroiam sa se simta gustul de feta.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec à la grec cu masline si feta:

 

    Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .

     Intr-un bol mare amestecam faina cu praful de copt. In centru punem ouale, uleiul si laptele caldut , putina sare si piper  si amestecam bine pana la omogenizare.

    In aluatul facut punem apoi maslinele si feta si amestecam incet cu o spatula pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma de chec facuta cu unt si faina .

    Se coace in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 30-35 minute. Dupa ce il scoateti lasati sa se raceasca aproape complet inainte de a-l scoate din tava.

    Este bun si caldut si rece, foarte aromat, il recomand cu caldura !

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec à la grec cu masline si feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Sylvia 1

27.01.2010, 11:10

Bunica ai perfecta dreptate, eu gasesc sa cumpar facuta in Grecia, ambalata inca in cutii ermetice cu ceva lichid inauntru, imi si aminteste de vacanta in Grecia

Sylvia 1

27.01.2010, 11:13

AdinaCarla ma bucur ca iti place reteta, am o carte cu diferite tipuri de checuri sarate si aperitive cu legume, tot ce am incercat a iesit minunat, o sa mai postez retete

Sylvia 1

27.01.2010, 11:16

Teo multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu leurda