Chec in trei culori

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 3974 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Mi-a placut tare mult cum arata acest chec pe care l-am vazut aici, asa ca am zis sa il incerc. A iesit foarte bun!
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 350 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • doua linguri cacao
  • 500 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • Bezea:
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 linguri zahar
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in trei culori:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Cealalta jumatate se amesteca cu cacaua, 50 ml lapte si esenta de rom, dupa care, se toarna peste compozitia din tavi. Se introduc checurile la cuptor, pana cand trec de testul scobitorii. 

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea si se pun peste checuri. Acestea se introduc din nou la cuptor pentru inca 5-10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu Nutella, reteta pentru un chec pufos, gustos si aromat